# OMT keurt inloopmodel KHN af

Kabinet neemt advies OMT over.

Het inloopmodel van KHN is afgekeurd. Dat meldt de brancheorganisatie op haar website. Het OMT vindt het plan geen goed idee omdat ‘het risico op besmetting namelijk ook afhankelijk is van de contactduur tussen bezoekers en de intensiviteit van het contact.’

Het kabinet neemt het advies van het OMT over. Dat betekent geen ‘inloop tot 20 uur-model, zoals KHN dat graag wilde. In het advies aan het kabinet schrijft het OMT dat als eet- en drinkgelegen langer openblijven – ook al komt er niemand meer bij – het aantal besmettingen toch zal toenemen. Het kabinet neemt het OMT-advies over: de horeca moet voorlopig gewoon om 20 uur haar deuren sluiten.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Als dit kabinet nog enig respect heeft voor onze branche, de horecaondernemers en hun medewerkers, laat ze dan op zijn minst het fatsoen hebben om te voorzien in een ruimhartig compensatiepakket dat demissionair premier Rutte ons heeft beloofd. Bovendien is een plan van aanpak om het echte probleem – namelijk de zorgcrisis – op te lossen cruciaal. Zonder dat hiermee schade wordt berokkend aan onze branche, andere sectoren in het mkb en hun medewerkers.”

Bron: De Restaurant Krant