# Winter kabeljauw – Skrei

Het (winter) kabeljauw seizoen is weer begonnen!

Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien. De naam Skrei is afgeleid van het Oud-Noorse woord skrida, dat zoiets als ‘reizen’ betekent. Stokvis- en klipvis zijn niet te verwarren met wat men in het verleden moluwe, labberdaan of abberdaan noemde. Deze namen duidden eertijds de normaal tijdens een “vaart ter zoute” gevangen en ingezouten kabeljauw aan. Daarentegen werd kabeljauw die de laatste dagen van een reis gevangen werd en juist genoeg werd gezouten om hem in de haven te brengen landorium of ‘de vis van de laatste trek’ genoemd.

Vraag naar de actuele prijs van deze lekkernijen

036-5397373   –   verkoop@bestfish.nl