close

Oesters!

Vanaf begin september is het nieuwe oesterseizoen weer open!

Oesters zijn een ware delicatesse en een gezonde en elegante aanvulling op iedere borrel en elk diner.

De Zeeuwse Standaard Oester is afkomstig uit zowel de Oosterschelde als het Grevelingenmeer. De temperatuur, het zoutgehalte en de bodemgesteldheid van dit zuivere water vormen een ideaal gebied voor oesterkweek. Na het opvissen worden deze oesters in een volledig geklimatiseerde oesterkelder bewaard, waar ze zichzelf zuiveren van zand en slib. Deze oester kent een zachte structuur met een robuuste, zilte smaak.

De Zeeuwse Platte Oester is afkomstig uit het Grevelingenmeer en onderscheidt zich door een hoge kwaliteit en rijk gevulde schelp. Echter, deze oester is zeldzaam; groeit traag en plant zich moeilijk voort, dit vraagt meer aandacht van de kweker. Het oesterseizoen van de platte oesters loopt van september tot april: in de maanden met de ‘r’. Het Franse woord ‘huître’ stamt hiervan af. Het zijn totaal acht maanden met een ‘r’: huit ‘r’, letterlijk vertaald acht ‘r’-en.

Geniet ervan!