close

Covid-19 (Corona virus)


Lees meer

Bekijk ons assortiment...

Ambachtelijk Vakmanschap

Als specialist kunnen we u een compleet pakket met álle soorten groenten en (citrus-)fruit bieden......

Ambachtelijk Vakmanschap

Als specialist kunnen we u een compleet pakket met álle soorten vis aanbieden. We leveren al het maatwerk naar uw wens. Een mooie hele filet met of zonder vel, ontschubd of ontgraat en porties van elk gewenst gewicht. Dit alles gebeurt door onze vis fileerder met de hand.  

Gerookte Vis

Puur ambachtelijk

Gerookte Vis

Best Fish staat voor kwaliteit en dat proef je zeker terug in onze gerookte visproducten.

Het bereiden van  de producten gebeurt volgens traditioneel recept zoals ze dat vroeger ook deden.

Dit betekend puur natuur, geen geur, kleur of smaakstoffen.

 

Kaviaar

Parels van de zee

Kaviaar

Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. Kaviaar wordt beschouwd als een delicatesse. De naam is afkomstig van het Perzische woord خاگ‌آور (Khag-avar). De eerste kaviaar eters waren Perziërs die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt, is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst. Naargelang het soort steur waarvan de eitjes zijn, onderscheidt men:

Kaviaar van steur uit de Kaspische Zee:

 • Beluga kaviaar (Huso huso) (zilverachtigetot zwarte kleur)
 • Asetra kaviaar (Acipenser gueldenstaedti) (zwart tot groenachtig grijs)
 • Sevruga kaviaar (Acipenser Stellatus) (donkergrijs)
 • Kaluga kaviaar (Huso dauricus) uit de Siberische rivier de Amoer

Imitatiekaviaar, niet van de steur en mogen in principe de naam kaviaar niet dragen:

lompviskaviaar (rood of zwart, de kleur wordt verkregen door middel van natuurlijke kleuring.) wilde zalmkaviaar uit Alaska (rood van kleur) forelkaviaar (oranje van kleur)


Sardijnse kaviaar is eigenlijk geen kaviaar, maar de gedroogde en samengeperste kuit van harder. Deze specialiteit – 'bottarga' genaamd – wordt liefkozend 'Sardijnse kaviaar' genoemd. Soms wordt ze ook gemaakt van de eieren van tonijn of zwaardvis.

In Nederland produceert men haringkaviaar. Rijpe kuit van winter- of zomerharing wordt stevig gezouten en vervolgens enkele weken in de pekel gehouden waarbij er steeds zout wordt toegevoegd aan het pekelbad. Vervolgens wordt de haringkuit afgevuld in vaatjes en voornamelijk naar Japan geëxporteerd. Deze haringkaviaar staat daar bekend als kazunoko en is een dure delicatesse.

     

Kweek Vis

Kweek Vis

Voordelen van gekweekte vis: dagelijks aanvoer van dezelfde super kwaliteit en gelijke maat.
 
Kweekvis zie je steeds meer en meer, alleen niet alle vis wordt verantwoordelijk gekweekt.
Daarom hebben wij in een aantal landen kwekerijen gevonden die daar heel veel aandacht aan besteden: Noorwegen, Turkije, Griekenland, Vietnam, Schotland, Ecuador, China, Chili en Indonesië.
We kijken hierbij naar het hele bedrijfsproces. Een standaard voor ons is dat de kwekerij een keurmerk moet hebben.

Schaal & Schelpdieren

Geniet van alle overheerlijke Schaal & Schelpdieren die de zee te bieden heeft

Schaal & Schelpdieren

Geniet het hele jaar door van de overheerlijke schaal & schelpdieren die Best Fish te bieden heeft. Maak een keuze uit ons assortiment van al het moois wat de oceaan te bieden heeft.

 • Oesters:
We leveren een compleet assortiment van oesters. De bekende Nederlandse oesters: Creuses, Grevelingen en de platte oesters. Daarnaast hebben we een groot aantal soorten Franse oesters uit verschillende streken; Gillardeau, Fines De Claires, Spéciales De Claires, Tsarskaya en nog vele andere soorten.
 • Kreeften:
We leveren kreeften uit verschillende streken, Canada, Schotland, Ierland en Nederland. De kreeften worden wekelijks ingevlogen en gaan dan direct in onze eigen leef bassins. De donkere bassins zijn gevuld met water dat sterk verkoeld wordt, dit ter verlaging van het metabolisme van de kreeften. Hierdoor zuiveren ze zichzelf en worden ze beter van smaak.
 • Coquille's:
Noorse coquilles worden gedoken in de kristalheldere Fjorden. Duikers pakken deze delicatesse stuk voor stuk met de hand op. Door deze vangst methode zijn de coquilles van de hoogste kwaliteit. Bretonse coquilles worden op 2 manieren gevangen. Met de hand gedoken om de schelp heel te houden en een super kwaliteit te behouden. Een andere manier in het opvissen met netten, Bij deze manier is het goedkoper maar is er wel kans op beschadiging van de schelp waardoor er zand in komt. Een goed betaalbaar alternatief voor coquilles in de schelp is coquille vlees in blik of pot. Een mooie gelijke sortering en zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen.
 • Mosselen:
Super lekker en gezond tegelijk! Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Dit zijn onverzadigde vetzuren en leidt dus niet tot verhoging van het cholesterolgehalte. Mosselen zijn rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Ook bevatten ze seleen, koper en ijzer. Een pannetje vol mosselen is een positieve aanvulling op een gezonde voeding.

Weekdieren

Weekdieren

Het hele jaar door kunt u genieten van de overheerlijke weekdieren. We bieden alle soorten en maten: Pulpo / Octopus, Inktvisflessen, Sepia, Moscadiní en nog veel meer soorten/variaties.

Wilde Vis

Wilde Vis

Direct vanaf de boot in uw keuken.

 • Ons doel is om een zo vers mogelijk product te leveren. Dit doen wij door inkopen te doen bij de bron. Hiervoor staan wij dagelijks in contact met de visafslagen in België, Denemarken, Frankrijk, Nederland en Noorwegen.

Zeegroenten

Geniet van de zilte zee

Zeegroenten

Geniet van de zilte zee

 • Wij leveren een ruim assortiment aan zeegroenten en wieren.
 • Gevoed door het seizoen halen we het uit veel gebieden, de Nederlandse en Franse kust.
 • Als dit niet haalbaar is leveren we ook vanuit Portugal en Israël.