# Lekker500

De provincie regeert .

Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse superchef versloeg zijn collega’s met kwalificaties als ‘rotsvast’ en ‘vernieuwend’. 

Op de tweede plaats landde een innoverende snelle stijger: Jan Sobecki van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Gevolgd door die andere superkok, Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen.

Drie van de vijf boegbeelden uit ‘de provincie’ aan de absolute top van de Nederlandse gastronomie.

Restaurant Brut 172 van chef-kok Hans van Wolde in het Limburgse Reijmerstok: maakte een spectaculaire sprong vanuit het niets naar de vierde plaats van de Top-10.

Nummer 5 is de jonge chef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand.

Lekker500

Lekker beoordeelt elk jaar de beste 500 restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. Steeds weer weten de makers van Lekker een gids neer te zetten waar geen restaurantliefhebber meer omheen kan, waar zowel horecabezoeker als restaurateur reikhalzend naar uitkijkt. En steeds weer doen zij hun uiterste best Lekker nog lekkerder te maken, zonder de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, verrassing, expertise en culinaire kennis. Lekker500 verschijnt 1x per jaar.

Bron: Lekker500